Siirry pääsisältöön

Tekstit

IKEA-kalusteet ja yhdessä tekemisen riemu.

Energistä viikon alkua kaikille! Täytyy ihan alkuun todeta, että tämän postauksen kaikki kuvat on joko puhelimella nopeasti näpättyjä tilannekuvia tai kameralla aikalailla pimeässä kuvattuja, joten laatu ei ole huima, mutta tunnelma välittynee. Viikonloppu hurahti mukavasti perheen kesken kotosalla puuhastellessa, merirosvoleikkejä leikkiessä ja kipeää nukkea (jo viikon ajan, pitääkö huolestua, kun ei tunnu tervehtyvän?) hoitaen. Siinä nukkevauvan kuumeen mittauksen ja uneen tuudittelun lomassa kalustettiin yhdessä myös minun työhuonetta. Minä ja kolme vuotias tyttäreni yhdessä.
Sain perjantaina iloiseksi yllätykseksi viestin, että työhuoneeseen tilaamani tuotteet oli tullut IKEAn lähipisteeseen ja olivat sieltä noudettavissa. Perjantaina kaupungilla tapahtuneen joululahjarallin jälkeen kurvasin IKEAn kautta ja hain tavarat kyytiin. Illalla pääsisin yksin rentoutumaan ohjekirjasten pariin ja kasaamaan kalusteita omien ajatusteni kanssa. Kuulostaa meditatiiviselta omalta-ajalta, mutta t…

Puhdas koti on puoli joulua?

Muistan elävästi lapsuudesta sen tunteen, kun jouluaattoaamu valkeni. Äiti oli tapansa mukaan, yrittäjä kun on, töissä, isä hakemassa joulukuusta ja isoveli nukkui vielä. Äiti oli edellisillan ja -yön aikana siivonnut kodin joulukuntoon; asetellut joululiinan pöydälle, etsinyt jouluisia kynttilöitä ja leiponut piparit joulun tuoksua tuomaan. Joulutortut oli aseteltu lasikannen alle odottamaan syöjiään ja edeltävien viikkojen aikana postilaatikkoon tippuneet joulukortit riippuivat isossa joulusukassa. Tunnelma kotona oli rauhallinen ja seesteinen. 
Nautin suunnattomasti tuosta omasta pienestä hiljaisesta hetkestä, kun koti oli joulusiivouksen jälkeen siisti ja talo oli hiljainen, ilmassa oli jouluntaikaa. Olin lapsena jo hyvin herkkä ja aistin ja elin ympäristöäni hyvin vahvasti. Tuo hetki oli minulle tärkeä. Ja on edelleen, ilman jouluakin. Siivouksen jälkeinen tunnelma kotona on ehdottomasti yksi  niistä arkisista hetkistä, jolloin olen onnellisimmillani. Pölyt on pyyhitty, koiran kar…

Ehkä olenkin jouluihminen?

Monessa blogissa kalenterin vaihduttua joulukuun puolelle joulutouhut ovat alkaneet, joulukalenterit startanneet ja suurimmat joulufanit ovat kuusenkin jo koristelleet. Inspiraatiota joulukoristeisiin, tunnelman luontiin ja joulupöydän resepteihin on nyt tarjolla joka puolella.
Olen hieman yllättynyt, että joulufiilis on tarttunut myös minuun ja suunnittelen jopa jouluisen havupallon askartelua. Itse havupallon teko ei yllätä, olenhan lapsena innokkaana käsityöläisenä kiertänyt pikkukylämme kaikki mahdolliset käsityö- ja askartelupiirit, mutta joulun odotus ja tunnelman luominen tunnetasolla yllättää.
Lapsuudessa joulut vietimme osittain perinteisesti mummolassa vieraillen ja osittain äidin yrityksen joulutunnelmissa. Nuo joulut muistankin mukavina ja pidin yhdessä olosta. Myöhemmin vanhempiemme eron jälkeen joulujenkin sisältö muuttui ja uusia perinteitä oli odotettavissa. Myöhemmin teini-iässä ja aikuisuuden kynnyksellä kuitenkin koin joulut enemmän ja vähemmän ahdistavina ja monien…

Työhuoneen moodboard ja yrityssuunnitelmia

Viime aikoina olen enenevissä määrin käyttänyt aikaa ja energiaa oman työhuoneen suunnitteluun. Olen jo pidemmän aikaa kaivannut omaa työpistettä, mihin voin huoletta jättää blogikirjoitukset, yrityssuunnitelmat, kalenterit ja kouluhommat odottamaan taas hetkeä, jolloin niiden pariin pääsee takaisin jatkamaan.
Vauhtia työhuoneen suunnitteluun ja toteutukseen sain, kun oivalsin miten suuri merkitys työn teon aloittamisen ja jatkuvuuden kannalta on, että minulta löytyy kiinteä paikka, mistä löydän kaikki muistikirjani, idealippuset ja -lappuset, läppärin, piirustus- ja koulutarvikkeet. Tarvitsen yhtenäisen tilan, mihin säilöä tärkeät paperit ja kansiot, ammattikirjallisuuden ja -tarvikkeet. Omaa, luovuutta edistävää tilaa.
Meillä on talossamme yksi "ylimääräinen" huone, joka on ristitty minun huoneeksi alun alkaen, mutta on ollut lähes aina vailla loppuun asti mietittyä käyttöfunktiota. Ja siitä syystä huone on aina näyttänyt enemmän ja vähemmän varastolta. Nyt kun suunnitelma…

Katkarapu-pestopasta (G, M) + ARVONTA

Viime kuussa aloitin kerran kuussa päivittyvän ruokakornerin, missä tehdään terveellistä, FODMAP-ruokavalioon sopivaa ruokaa. Kaikki reseptit on aina maidottomia sekä gluteenittomia. Ensimmäinen resepti oli sitruunainen chia-mansikkasmoothie ja nyt päästään maistelemaan ihanaa katkarapu-pestopastaa. Myös arvonta luvassa, joten lukaiseppa loppuun asti!
Resepti on omaa käsialaani ja yritin eilen miettiä mistä inspiraatio reseptiin on mahtanut tulla. Voi olla, että ajatus on lähtenyt liikkeelle mieheni toiveesta saada jotain hyvää pastaa. Pastaruuat usein on kermaan tehtyjä, mutta meidän pastaan piti saada kehiteltyä jokin hyvä maidoton soossi. Itse en ihan hirveästi fanita tomaattipohjaisia kastikkeita, joten sekään ei ollut hyvä idea. Pestosta olen aina pitänyt, mutta valmis pesto ei sovi lautaselleni, sillä niissä on aina runsaasti valkosipulia. Tähänkin sitä toki voi lisätä, mikäli haluaa ja se omaan ruokavalioon istuu, mutta pesto ihan tuossa kaikessa yksinkertaisuudessaan on niin ma…

ANNO & Jyväskylän sisustuskaupat

Pari viikkoa sitten olin Iskun järjestämässä, joka vuotisessa kanta-asiakasillassa. Vieraita oli yli 500 ja paikka kuhisi sisustuksesta kiinnostuneita ihmisiä. Modernisti kodikas-blogin Kerttu oli juontamassa iltaa ja Isku oli tapansa mukaan pistänyt pöydät koreaksi. Itse olin nyt ensimmäistä kertaa, mutta mitä olen kuullut, on Isku aina pitänyt kutsuvieraistaan hyvää huolta niin ruuan kuin juomien puolesta. Illan aikana pääsi myös hyödyntämään mukavaa 30% alennusta, mikä koski kaikkea myynnissä olevaa tavaraa. Tai siis olisi päässyt, mikäli kukkaro olisi tullut mukaan!
Meillä ei nyt onneksi ole ollut tarvetta millekään suuremmalle huonekaluhankinnalle, joten käyttämättä jäänyt alennusmahdollisuus ei harmittanut, mutta olisin kyllä ostanut pari ihanaa Anno tuotetta ja ainahan se alennus on kiva, edullisessakin ostoksessa. Tuo sisustajien keskuudessa suurta suosiota nauttiva, ihanista ihanin Anno tuli Iskuun myyntiin alku kuusta ja Annon tuotteiden ympärillä kävikin kova kuhina illan ai…

Täsmävinkit viherkasvien hoitoon.

Parin viime vuoden aikana on tullut opettelemalla opeteltua viherkasvien hoitoa. En siis toden totta ole luontainen viherpeukalo ja aiemmin minulla on menestynyt ainoastaan kasvit, jotka ei ole pistänyt pahakseen, vaikka niiden olemassa olon on unohtanut useammaksikin viikoksi. Toissa talvena kuitenkin päätin haastaa itseni ja kurvasin Plantagenin pihasta auto täyteen pakattuna viherkasveja. Täytynee olla hieman ylpeä itsestä, sillä kaikki nuo tuolloin ostamani kasvit on edelleen hengissä! Tämän hetkinen kunto toisilla kasveilla näyttää kuitenkin hieman nuupahtaneelta. Päätin kirjata jokaisen meiltä löytyvän kasvin täsmähoito-ohjeet itselleni muistiin, jotta osaisin lähteä kasvien ilmettä kirkastamaan. Ehkäpä joku muukin näistä hyötyy.
Lyyraviikuna on ollut hyvän aikaa todella trendikäs viherkasvi ja itsekin siitä pidän kovasti. Eritoten ihastelen sisustuskuvissa näkyviä hyvä kuntoisia, runsaat lehdet omaavia yksilöitä (ei meillä).


- Sijoita kasvi valoisaan paikkaan, mutta suojaa se kes…